INICI

JUDICIS POLÍTICS

DONA EL TEU SUPORT

ADHESIONS ENTITATS

FES UN DONATIU

DOMÀS AMNISTIA

MANIFEST AMNISTIA ARA

DIALOGUE FOR CATALONIA

PREGUNTES FREQÜENTS

Per a la fi de la repressió, l'amnistia dels represaliats i el dret dels catalans a decidir el seu futur polític

Una gran majoria de catalans i catalanes ha expressat repetidament la voluntat d'exercir democràticament el dret a decidir el seu futur polític. Tal com mostren els precedents quebequès i escocès, la millor forma de resoldre els conflictes polítics d’aquesta naturalesa és fer-ho amb l’instrument més propi dels sistemes democràtics: votar.

Per contra, la judicialització per resoldre una crisi política ha comportat una repressió creixent i cap solució. La sentència del 14 d’octubre de 2019 del Tribunal Suprem espanyol que condemna dos activistes de la societat civil i set representats polítics entre nou i tretze anys de presó, en total cent anys, només agreuja el conflicte. El Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU va demanar la llibertat immediata dels presos i la retirada de càrrecs, defensant el dret de manifestació i la llibertat d’expressió. Les principals organitzacions de drets humans del món han criticat les decisions judicials així com diferents vulneracions de drets que s’han dut a terme.

És el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts. Els sotasignants demanem a les autoritats espanyoles i catalanes entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades.

Signants

Jody Williams Premi Nobel de la PauMairead Corrigan Premi Nobel de la PauShirin Ebadi Premi Nobel de la PauAdolfo PérezEsquivel Premi Nobel de la PauElfriede Jelinek Premi Nobel de literaturaDilma Rousseff Expresidenta del BrasilYoko OnoLenon Artista japonesaMirta Baravalle Madres de la Plaza de MayoIrvine Welsh Escriptor escocèsSilvia Federici FilòsofaitaloamericanaAi Weiwei Artista xinès exiliatMichel Forst Exrelator especial de l'ONUClayborn Carson Director de l'InstitutMartin Luther King, Jr.

+

SEGUEIX-NOS

IMPLICA-T'HI

CONTACTE

[email protected]
L’enviament d’un correu electrònic implica l’acceptació de la Política de privacitat